Thomas Teller

 

Thomas Teller släpper albumet Tillbaka igen; härifrån nu den 29 november 2014. 

 

Beställ ditt ex (CD) på Gumshi Records

Lyssna på Spotify 
Ladda ner från iTunes eller CD Baby

 

"...en helgjuten debut som lyckas vara en finstämd och försiktig hyllning

till brinnande känslor och till vardagen som koncept." 7/10 av Rockfoto.se

 

 "...gudomlig, Dylanskt sluddrande skånska." 4/6 av GAFFA.se

 

 

– Min pappa bad mig komma över och titta på en övergiven barngitarr som han hade hittat. Men det visade sig vara en Levin-mandolin från 1949, samma år som min pappa är född.

Där någonstans vaknade låttexterna till liv. Låtarna byggdes ut med en handgjord mick någonstans utanför Löderups Strandbad. Lite senare befann sig Thomas Teller och hans trummis i en skyddsbunker under t-banan i Stockholm. Det blev ett långvarigt distansförhållande mellan Teller och hans låtar innan albumet kunde räknas som klart.

Malmöbaserade Thomas Teller har släppt två EP:s under namnet Early Me, musiksatt en dansföreställning, gjort körarrangemang till en av Irans mest framstående samtidspoeter och är en av grundarna till livekonceptet Bushwick Book Club Sverige, där böcker inspirerar artister att skriva nya låtar.

Thomas Tellers debutalbum har föregåtts av singel och video i juni 2014, samt Den skånska förmaksturnén och spelningar i New York under sensommaren. Tellers liveframträdanden har uppmärksammats för sin fina blandning av humor och allvar.

Tillbaka igen; härifrån nu ges ut på Gumshi Records. Albumet är producerat av Emil Andersson och mixat av David Zandén (Montecore Studios, Stockholm). 

Kontakt: info[at]thomasteller.se | facebook.com/tellermusik | Gumshi Records